Φώφη Τσεσμελή (Fo)

DJ, δημοσιογράφος - shesaid.so athens / HER Project

Η Fo aka Φώφη Τσεσμελή παίζει μουσική επαγγελματικά τα τελευταία 25+ χρόνια, έχοντας εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά clubs της Ελλάδας, ενώ τα τελευταία 21 χρόνια είναι resident στο Sodade2 BackStage, σηματοδοτώντας το μακροβιότερο residency σε club της χώρας. 

Έχει μοιραστεί τα decks με γνωστούς International DJs, όπως οι Nicole Moudaber, Ramiro Lopez, Honey Dijon, Christian Varela, Smokin’ Jo, Louisahhh, Skin, Kim Ann Foxman, David Morales, Kiko Navarro κ.ά..

Το 2014, το 2016, το 2017 και το 2018 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της Athens Voice ως «η καλύτερη DJ» στην ετήσια ανασκόπηση/γκάλοπ της χρονιάς. 

Παλιότερες επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν ραδιοφωνική παραγωγή στον NRG 105,5 και τον KissFM, παρουσίαση/αρχισυνταξία της dance εκπομπής του MADTV, αρχισυνταξία στο ιστορικό περιοδικό ηλεκτρονικής μουσικής Freeze, A&R στην D-Version Music Publishing, καθώς και συνεργασία ως freelancer δημοσιογράφος με τα περιοδικά Elle, KLIK, Diva, ΒΗΜΑDonna, Freeze, Lemon και People. 

Η Φώφη παίρνει συνεντεύξεις από international DJs/παραγωγούς, και γράφει άρθρα για το clubbing στη LiFO και συνεργάζεται ως consultantμε labelsκαι καλλιτέχνες. Το 2018 παρουσίασε στο κοινό το project “HER”, με ένα all-female lineup για πρώτη φορά στη χώρα. Στόχος του η ανάπτυξη,  ενδυνάμωση και ανάδειξη της γυναικείας παρουσίας στη μουσική στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Το “HER” συμμετείχε δυναμικά στην συνδιοργάνωση του event “WomenInTechno_logy”, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για πρώτη φορά ακούστηκε techno μουσική στο Μέγαρο και μάλιστα από τέσσερις Ελληνίδες γυναίκες εκπροσώπους του, μία από τις οποίες ήταν η Fo. Το 2019 το HERproject πήρε μέρος στη διοργάνωση του πρώτου SonarAthens, με ένα b2bset από τη Fo και τη VRGN και το 2020 παρουσίασε ένα live streaming DJset από το ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με το AthensPride. Από το 2020 είναι μία από τις directors του shesaid.so Athens chapter.Το 2021 ήταν υποψήφια στα Greek International Women Awards (GIWA) στην κατηγορία Arts & Culture.

Χώρα: Ελλάδα

Events

Ημέρα - 26 Ιουνίου 2021
16:00 - 16:53
Women in the music industry!