Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης

Musician-drummer

Ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε τις σπουδές του το 2001 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του Κώστα Παγωνίδη.

Το 2008, μετακόμισε στη Γαλλία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatoire de Nice. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συμμετείχε σε γνωστά φεστιβάλ όπως το Nice Jazz Festival, το Nuits du Sud και άλλα.

Το 2013 συμμετείχε στο φεστιβάλ Jazz à Vienne. Είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Αμερικανό ντράμερ Leon Parker, ο οποίος τον ενθάρρυνε να μετακομίσει στο Παρίσι για να παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα μαζί του τα επόμενα δύο χρόνια.

Το 2016 ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη. Ήταν μια καθοριστική στιγμή της καριέρας του καθώς συμμετείχε στο κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Diego Rivera για μια σειρά παραστάσεων στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Είχε επίσης την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον περίφημο πιανίστα Xavier Davis.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολούθησε μαθήματα των Rodney Whitaker και Randy “Uncle G” Gelispie στο Michigan’s State University.

Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μουσικούς όπως: Xavier Davis, Ricky Ford, Nicolas Masson, Diego Rivera, Craig Bailey, Baptiste Herbin, Pierre Marcus, Renaud Gensane, Marc Abrams, Παντελής Στόικος, Αντώνης Ανισέγκος, David Lynch, Ziad Rajab, Ivo Papasov κ.α.

https://georgeklountzos-chrysidis.com/

Χώρα: Ελλάδα

Events

Ημέρα - 26 Ιουνίου 2021
17:36 - 18:27
The British Jazz Explosion & the Greek unexploited scene